top of page
Miquel smaller.jpg

Discover Rolfing Rotterdam

A Holistic Approach to Healing

Miquel De Jong

Certified Advanced Rolfer™

Miquel de Jong : geboren in de late zomer van 1971 in Den Haag. Vanaf zijn tiende opgeleid bij het Koninklijk Conservatorium in Den Haag en studeerde af in 1989 af met een HBO diploma in dans. Zijn danscarrière begon bij het Scapino Ballet Rotterdam waar hij zes jaar danste. In 1995 vertrok hij naar Frankrijk waar hij als eerste solist werkte bij Frankrijks meest gerenommeerde en internationaal bekende moderne dansgezelschap L’opera de Lyon. Hier werkte hij met grote choreografen.Daar ontmoete hij choreograaf en Rolfer Russell Maliphant die hem zo inspireerde dat hij  besloot om naar London te gaan waar hij een diversiteit aan bewegingsstijlen en technieken ontdekte zoals Improvisatie ,Contact Improvisatie, Capoeira, Acrobatiek ,maar ook Body Mind technieken zoals Yoga, Tai Chi, Meditatie en Rolfing.

Zoals velen had ik zelf ook nog nooit van Rolfing gehoord maar toen ik voor het eerst Russell’s schouder masseerde keek hij naar mij op en zei: “jij moet Rolfer worden”

     Nu meer dan 15 jaar later ben ik inmiddels een:

“Certified Advanced Rolfer“

Ik heb een mooie connectie gevonden tussen mijn dans en Rolfing. Ik gebruik de Rolfing inzichten in mijn dans en movement coaching en gebruik mijn expertises vanuit de beweging terug in “Het Rolfen”

Naast Rolfing ben ik op het moment movement coach voor choreografen en theater regisseurs en geef ik veel lessen op academies in Nederland niet alleen op de dans maar ook de muziektheater en circus afdelingen verder geef ik ook veel workshops in binnen en buitenland.

20200525-DSCF1571.jpg

Education and Experience

Professional Background

Maart 2008

Rolfing Certification

November 2008

Rolfing Movement Certification

augustus 2012

Advanced Rolfer Certification

April 2022- current

Teacher in training

October 2019 - Current

Assistent choreographer @ Panama Pictures

April 2016 - January 2023

Practitioner, Positive Energy Group

september 2002 - juli 2004

Dancer @ Russell Maliphant Company

SEptember 2001 juli 2002

Ballet preljocaj

September 95 - June 2001

L'Opera National De Lyon

September 89 - juli 95

Scapino Ballet Rotterdam

September 81 - juli 89

Koninklijk Conservatorium HBO Dans

bottom of page