top of page

LITTEKEN BEHANDELING

Soms blijven mensen na een geslaagde operatie toch last houden van een litteken. Dat kan doordat het trekt, jeukt, de bewegingsvrijheid beperkt of zelfs door omslag van het weer. Ook kan een litteken waar iemand geen last heeft er toch voor zorgen dat het proces van de Rolfing behandeling niet beklijft.

Het goede nieuws is dat littekens behandeld kunnen worden zonder opnieuw geopereerd te worden. Met de zachte en pijnloze techniek ontwikkeld door Rolfer Sharon Wheeler kan het litteken weer beter opgaan in de het omliggende weefsel. Daarnaast kunnen pafferige resten van zwellingen bij littekens zoals na bijvoorbeeld een keizersnede door de behandeling verminderen.

Vaak is er na 1 behandeling al een grote verbetering voelbaar en meestal ook zichtbaar aan het litteken. De leeftijd van het litteken maakt niet uit. Ook bij oude littekens (tientallen jaren) kunnen goede resultaten worden behaald. Soms zijn er daarna nog 1 of 2 behandelingen nodig. Bij recente littekens kan een behandeling pas plaatsvinden als de wond goed gesloten is, de hechtingen er uit zijn en de behandelend arts toestemming heeft gegeven. Deze behandeling kan los van de Rolfing behandelingen worden gedaan, of in een Rolfing serie verwerkt worden als we tegen komen dat een litteken het Rolfing proces verhinderd.

20200525-DSCF1601_edited.jpg
bottom of page