top of page
20200525-DSCF1781.jpg

BEHANDELMETHODEDoor middel van een specifieke vorm van manuele perceptie weet de Rolfer weerstanden en/of blokkades te herkennen in het lichaam. Al naar gelang de manier waarop deze zich voordoen in het weefsel weet de therapeut op welke anatomisch niveau en op welke diepgang deze weerstanden/blokkades zich bevinden. Zij kunnen van vitale, emotionele, mentale, functionele en/of structurele aard zijn en de behandeling zal hierop worden afgesteld. Een functioneel letsel wordt anders behandeld dan een zuiver structureel letsel. Hetzelfde geldt voor een mentale of een emotionele blokkade.

TECHNIEK

De techniek van de behandeling bestaat uit het uitoefenen van een langzame druk met vingertoppen, platte hand, knokkels of elleboog om de lagen bindweefsel (fascia)  de natuurlijke elasticiteit te herstellen en de spieren op hun normale plaats te brengen. een rolfer behandelt  systematisch het gehele lichaam: voeten, enkels, zijden, benen, onderbuik, ribbenkast, middenrif, bekken en schoudergordels opdat naburige structuren zoals organen, zenuwen, botten of gewrichten meer ruimte krijgen en dus beter functioneren. Op die manier wordt het gehele lichaam van top tot teen geharmoniseerd en uitgebalanceerd.
Een Rolfer® volgt een structuur die opgebouwd is uit 10 opeenvolgende thema’s (de 10 series). Het hoeft niet zo te zijn dat elk thema parallel loopt met één behandeling, soms kan het zijn dat er voor een thema nog één behandel nodig is.
normaal is er één behandeling per week maar ook hier kan het zo zijn dat er meer of minder tijd tussen de behandelingen nodig zal zijn. Hoe men het "rolfen" ondergaat, is voor ieder mens verschillend.
Het belangrijk dat de client en de therapeut elkaar vertrouwen en sympathiek tegenover elkaar staan.   In de sessies wordt vooral gewerkt  aanraking, bewustzijn en beweging. Dit zorgt voor meer aanwezigheid in je lichaam; je lichaam draagt alle informatie in zich mee, dit is de plek waar oude patronen opgeslagen liggen, maar ook de plek waar je in contact kan komen met wie je in potentie bent.

20200525-DSCF1629.jpg
20200525-DSCF1683.jpg

RESULTATEN

Men verandert fysiek in sterke mate. Mensen die gerolfd zijn worden gemiddeld één centimeter langer. Dit blijkt uit de foto’s die vóór de eerste en na de tiende behandeling worden gemaakt. De behaalde resultaten zijn afhankelijk van de ernst van de klachten, maar het merendeel van de klanten beweert reeds na enkele zittingen vitaler te zijn, ze voelen minder pijn, hun stabiliteit is verbeterd, de klant staat ontspannen en rechtop, er is minder spierkracht nodig om de houding te handhaven tegen de zwaartekracht in, de bewegingen zijn dynamischer, de belasting in de gewrichten is beter verdeeld, het ademen gaat makkelijker en wat zeer belangrijk is, ze hebben begrip gekregen van hun klacht en het zelf genezen daarvan.
Iedereen die zich laat rolfen, vindt dat zijn uiterlijk en houding sterk en blijvend is verbeterd. Veel mensen ervaren dat de sterke veranderingen in hun houding ook psychologische veranderingen teweeg brengen: men heeft een sterk gevoel van welbehagen en men is directer in zijn relaties ten opzichte van anderen.

bottom of page